Intrebari si raspunsuri frecvente

Winter

Alegeti bootsii in functie de nivelul si stilul dorit.

In functie de nivelul la care va dati trebuie sa alegeti bootsi mai moi sau mai rigizi, de exemplu daca sunteti incepatori aveti nevoie de bootsi mai moi, mai “permisivi”, acestia va vor ajuta mai mult la inceput.

Dupa ce ati invatat miscarile de baza si stiti sa controlati destuil de bine placa pe partie puteti trece la bootsi mai rigizi care va vor ajuta sa progresati in acest sport.

In functie de stilul de dat puteti alege bootsi hard pentru stilul alpin* (freecarve) acestia sunt cei mai rigizi, pentru stilul freestyle alegeti bootsi moi iar pentru stilul freeride alegeti bootsi undeva intre, nici foarte rigizi dar nici moi.

Boots pentru fete sau baieti:

Bootsii pentru fete sunt diferite fata de bootsii pentru baieti. Pentru detalii intati pe diferenta dintre bootsii de snowboarding pentru fete si pentru baieti

Ati ales corect boots?

Cand mergeti la un shop de snowboarding incearcati mai multe perechi diferite de bootsi, gasiti bootii cei mai confortabili pentru ca ei vor face legatura cu restul echipamentului. Cuvantul cheie in alegerea boots-ilor este “confortul”. Incaltati botsii pentru cateva minute, strangeti bine sireturile (cat sa nu miste piciorul in ei) si faceti cativa pasi, cateva tumbe, flip-uri, o roata, sau ce scheme mai stiti voi de la ora de sport 🙂 Nu conteaza atat de mult culoarea lor sau sa arate cool pe partie, cat conteaza confortul sau raspunsul pe care-i ofera. Verificati daca ati facut alegerea corecta cu bootsii, strangeti sireturile si puneti presiune doar pe varfuri (stati pe vione si presati pe varfuri prin indoirea genunchilor), calcaiele tb sa stea cat mai fixe, sa nu se ridice de pe talpa iar partea din fata cu sunt sireturile trebuie sa suporte greutatea corpului. Daca e asa, inseamna ca ati facut alegerea potrivita. Sunt multe branduri “out there” asa ca aveti de unde alege. Faceti o excursie in cateva magazine de snowboard si alegeti-va bootsii.